Național

Terapia Muzicală Este Mai Puternică Decât Ați Putea Crede

Ai cântat vreodată o melodie și ai început instantaneu să te simți mai bine? Ei bine, există putere în muzică și șansele sunt, te afectează mai mult decât știi. Într-un interviu anterior, neurologul Yewande Pearse, PhD, a declarat pentru POPSUGAR că muzica stimulează aproape fiecare structură a creierului. Puteți vedea muzica doar ca un instrument de motivație (gândiți-vă: alergând pe banda de alergare). Dar, de asemenea, ne poate calma interferând cu răspunsul nostru de luptă sau fugă, afectând sistemul nervos parasimpatic, sistemul nervos autonom și sistemul endocrin, spune dr.Pearse. Muzica ne poate ajuta chiar să ne schimbăm gândirea într-o situație care provoacă anxietate, notează ea. Acesta este motivul pentru care există practica terapiei muzicale.

Folosim deja muzica pentru a reflecta asupra experiențelor de viață și pentru a înțelege modul în care ne simțim, spune profesor asociat de terapie muzicală la Universitatea Shenandoah Hakeem Leonard, PhD, MT-BC. În terapia muzicală, profesioniști calificați precum dr. Leonard folosesc procese clinice bazate pe dovezi pentru a extinde acest lucru și pentru a oferi sprijin clienților care se ocupă de o serie de probleme de sănătate mentală și fizică-de la depresie la reabilitare post — chirurgicală. Dacă v-ați gândit vreodată să încercați terapia muzicală, iată o defalcare a tot ceea ce trebuie să știți.

Ce Este Terapia Muzicală?
Asociația Americană de terapie muzicală definește terapia muzicală ca fiind ” utilizarea clinică și bazată pe dovezi a intervențiilor muzicale pentru a atinge obiective individualizate în cadrul unei relații terapeutice de către un profesionist acreditat care a finalizat un program aprobat de terapie muzicală.”Terapeuții de muzică certificați la bord au diplome în terapia muzicală și o acreditare națională MT-BC. Ei nu trebuie confundați cu terapeuții de artă, muzicienii voluntari sau terapeuții care se întâmplă să folosească muzică în sesiunile lor, spune Cait Carter, MT-BC, care lucrează într-un spital de psihiatrie de stat pentru adulți.

Gabby Salzarulo termină 1.200 de ore de pregătire clinică în această lună înainte de a-și lua examenul pentru a primi certificarea largă de terapie muzicală. Ea îi spune lui POPSUGAR că îi place să definească terapia muzicală ca „folosind muzica pentru a atinge obiective non-muzicale.”Ceea ce faci în sesiuni specifice variază de la o persoană la alta, deoarece nevoile tuturor sunt unice, notează ea. Iată o listă de activități pe care vă puteți aștepta să le vedeți în terapia muzicală:

Compoziție (poate include, de asemenea, schimbarea versurilor într-o melodie pre-compusă)
Analiza lirică
Ascultarea muzicii
Desen la muzică
Meditație ghidată împreună cu muzica
Efectuarea de muzică (poate include improvizație și poate implica utilizarea tobe sau clopote)
Carter observă că folosește terapia muzicală pentru a obține o mare parte din ceea ce ai lucra în terapia de vorbire. De exemplu, ea ar putea folosi instrumente într-o sesiune de terapie de grup ca o formă de comunicare pentru a lucra la abilitățile interpersonale. Folosirea instrumentelor pentru a purta conversații, spune ea, tinde să fie mai puțin intimidantă decât vorbirea. Între timp, compoziția și redarea muzicii promovează mindfulness. Vă încurajează să vă concentrați asupra modului în care instrumentul și vibrațiile se simt în mâinile dvs., precum și asupra modului în care Experimentați sunetul. O parte importantă a muncii lui Carter este, de asemenea, evaluarea oamenilor pentru a-și identifica interesele, genul de muzică pe care o ascultă, dacă cântă la vreun instrument și dacă le place să danseze sau să scrie muzică. „S-a constatat că muzica preferată este cea mai eficientă în terapia muzicală. Deci, dacă am decis să folosesc Mozart cu cineva care este un cap de metal, nu va fi eficient”, explică ea.

Care sunt beneficiile terapiei muzicale?
Carter se concentrează pe beneficiile sănătății mintale cu pacienții ei. De exemplu, a avea ceva bazat pe realitate pe care să te concentrezi, cum ar fi muzica, ajută pacienții cu psihoză să-și organizeze gândurile, spune ea. „De multe ori oamenii care au fost victime ale PTSD sau ale unui tip de traumă, uneori se simt neputincioși, iar crearea de muzică, asumându-și asta, le poate da un sentiment de putere”, spune ea. Carter a observat, de asemenea, modul în care muzica îi ajută pe oameni să proceseze rușinea și vinovăția asociate cu trauma. A arătat chiar schimbări pozitive la persoanele cu depresie.

Există, de asemenea, clinicieni specifici care practică terapia muzicală neurologică, administrată de obicei pacienților cu accident vascular cerebral și celor cu leziuni cerebrale traumatice. În acest sens, Carter spune că clinicienii folosesc terapia de intonație melodică, de exemplu, pentru a ajuta oamenii să-și recupereze discursul. Și Salzarulo observă cât de eficientă este terapia muzicală pentru persoanele cu Alzheimer și alte forme de demență — s-a dovedit că le ajută funcția cognitivă și calitatea vieții. Salzarulo, care își finalizează ultimul stagiu de pre-certificare într-o companie hospice din Florida de Sud, cântă de obicei muzica preferată a pacienților săi. Dar dacă oamenii nu răspund, cea mai bună muzică de utilizat este de la începutul anilor 20, spune ea. Rezonează cel mai mult și are cea mai mare memorie atașată.

Terapia prin muzică poate ajuta și la gestionarea durerii. Când Dr. Leonard a lucrat într-o unitate de reabilitare internată, a folosit muzica pentru a ajuta pacienții cu dureri fizice după operația de înlocuire a genunchiului. El a jucat muzica lor preferată la un tempo care se potrivea cu cât de repede încercau să pedaleze pe bicicletă și a constatat că au raportat mai puțină durere în timp ce încercau să-și mărească gama de mișcare.

Alte domenii de cercetare includ beneficiile terapiei muzicale asupra copiilor cu autism, iar Carter spune că își propune personal să efectueze cercetări privind intervențiile de terapie muzicală care sunt cele mai eficiente în tratarea persoanelor care au idei suicidare sau tulburări de personalitate.

Similar Posts

Lasă un răspuns